Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

BSO, Bosna Hersek'teki katliamın yıldönümünü unutmadı

BSO, Bosna Hersek

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) tarafından basına yapılan yazılı açıklamada, 11 Temmuz 1995 tarihinde, Bosna-Hersek' in Srebrenitsa kentinde yaşanan katliamda hayatlarını kaybedenlere Allah' tan rahmet diliyor...

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) tarafından basına yapılan yazılı açıklamada, 11 Temmuz 1995 tarihinde, Bosna-Hersek' in Srebrenitsa kentinde yaşanan katliamda hayatlarını kaybedenlere Allah' tan rahmet diliyor, bu zulmün sorumlularını da yine Allah' a havale ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
BSO, açıklamanın devamında şunları kaydetti: Hatırlanacağı üzere Birleşmiş Milletler (BM) tarafından güvenli bölge ilan edilen ve BM bünyesinde görevli Hollandalı askerler tarafından korunması beklenen alanda gerçekleşen soykırımın üzerinden geçen 19 yılda yaşanan olaylar, insanlığı daha huzurlu yarınlara taşımayı amaç edindiğini iddia eden kurumların amaçlarını yerine getirebilmekten ne kadar uzak olduğunu maalesef defaatle bizlere göstermiştir. Zalimin karşısında durmayan, göstermelik çabalarla belirli çıkar odaklarına hizmet eden kurumların varlık sebepleri ve gereklilikleri bugün sorgula nmaktadır. Srebrenitsa şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, benzeri acıların tekrar yaşanmaması adına tüm yetkilileri sorumluluk almaya davet ediyoruz.”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli